Hobbi

Mint ismeretes a - Maslow piramiscsúcsán az önnmegvalósítás áll.

Látássérültként elég sok falba ütköztem ezen a téren, így inkább huszon éves koromra sikerült a terveim és vágyaim nagy részét megvalósítanom.

Nagy változást hozott az életembe a fővárosba való költözés, hiszen megsokszorozódtak a sportolási, kulturális, szabadidős lehetőségek.

Nem ritka, hogy 1 napra 3 -4 program is egy idősávban van meghirdetve. Ilyenkor mindig nehéz a döntés. Összeválogattam egy csokorba a legkedvesebb programjaimat.


Sport és szabadidő

Síelés:

Az egyik legkedvesebb téli hobbim a Síelés. Már két alkalommal volt lehetőségem Ausztriában havon, néhány alkalommal meg műpályán hódolnom e kedves szenvedélyemnek.

Ilusztráció, egy piros síruhás férfi siklik le a hegyoldalról. Síelésemről egy kis film is megtekinthető.

Kerékpározás (Tandem)

Budapesten két sport egyesülettel is kapcsolatban vagyok.

- Suhanj Alapitványszombatonként szervez edzéseket a Margit szigeten,

LÁSS - Látássérültek Szabadidős Sportegyesületerévén több versenybe, Csere ifjúsági programba tudtam bekapcsolódni.

2015 május 16 - 17-én a Békéscsaba - Arad Szupermaratonra neveztem be Cseh Bálint évfolyamtársammal.

Két nap során 200 kilométert tekertünk le.

A Békéscsaba - Arad Szupermaraton részvételére kapott arany érmem

Május 30-án újra paripánkra pattantunk, az Ultra Balaton rendezvényen 1 nap alatt tekertük körbe a magyar tengert. :)

A 9. Ultrabalaton részvételére kapott emlék  érem

Az idei Balaton kerülésem már a harmadik alkalom volt, mivel 2012-ben a - Láss Europe Around Lake Balaton, és 2013-ban a - Mozdulj! Egyesület bringatúráján vettem részt. Ezek a korábbi túrák több naposak voltak, így az idei jelentette a kihívást számomra. :)


úszás

Szombat reggel úszóedzést szervez, a Suhanj alapítvány látássérülteknek.

Otthon néhány alkalommal kis híján bele fulladtam a bányatavakba, így az úszásra nem mindig tudom rászánni magam, ám érzem és tapasztalom, hogy mennyire hasznos, egészséges. Az edzés során az oktatók is rendelkezésünkre állnak, így elsajátíthatjuk a szabályos úszásnemeket.


Bobozás>

- Sátoraljaújhelyi Bob pálya

több mint két kilométeres hosszával, az ország leghosszabb pályája, mely fantasztikus területen halad el. A szervezők szerint tavasszal és késő ősszel még csodálatosabb élményt nyújt, mint nyáron.

A meredek, kanyargós hullámvasútra emlékeztető utazás élménye leírhatatlan. Bob pályán készült fotó.


Motorozás 

Szeretek motorozni, bár erre viszonylag ritkán van lehetőségem. Beszámolóm olvasásához a következő motoros dalt ajánlom. :)

Fiatal koromban egy vidéki ismerősünk gyakran látogatott meg minket. Csónakos motorbiciklijük volt. 1 -1 alkalommal felülhettem rá, ez számomra nagy élményt jelentett. Sok évig aztán nem volt lehetőségem motorra pattannom, így a motor láz is alább fagyott. Két éve viszont több olyan rendezvényen is részt vehettem, ahol újra motorozhattam. Ezen alkalmakra szeretnék röviden visszaemlékezni.

Vissza a lap tetejére