Önkéntesség:

Kézzelfogható Alapítvány - Tárlatvezetés:

- A Kézzelfogható Alapítvány

"célkitűzése, hogy látássérült és vak emberek a látókkal együtt váljanak a kiállítás közönségévé. Létrejött egy olyan kiállítótér, ahol egyenlők az esélyek. Látók a látássérültek vezetésével bekötött szemmel vehetik kezükbe, ismerkedhetnek meg a kiállított tárgyakkal, képzőművészeti alkotásokkal.

Így a látók és a látássérültek között kialakuló bizalmi viszonyon keresztül nem csak egymást ismerhetik meg, hanem újabb tapasztalatokat szerezhetnek saját magukról is. A látóknak hinniük kell a tapintás erejében, a látássérült tárlatvezetőknek pedig olyan türelemmel kell lenniük, amelyet elvárnak a látó környezetüktől."

2014-ben csatlakoztam az alapitvány tárlatvezető csapatába. Azóta 4 városba kalauzolhattam el a látogatókat a "Tapintható Művészet Mindenkinek” című integrált tárlatán.

(Nyíregyházán, Dombóváron, györben, és Fehérvárcsurgón) :) :)

2015 tavaszán egy sikeres tárlatvezető képzés lebonyolításában segíthettem, megoszthattam tapasztalataimat a gólyákkal. 1 -2 felejthetetlen élményemről beszámolóimban is megemlékeztem, melyek lejebb megtekinthetőek:

Beszámolók a tárlatvezetésről:


Látás - Mód Alapítvány - Informatika oktatás:

Már régóta segítek a sorstársaimnak a számítógép használatában. Egy időben a Nokia készülékeiket is karbantartottam.

2014 nyarán felkért a miskolci

- Látás - Mód Alapítvány,

hogy önkénteskedjek náluk, — oktassak informatikát.

Állandó tanítványom Csépányi Sanyi bácsinak hívják. A 90-es éveit tapossa. Foglalkozása tanár volt, a Gábor Áron Kohó- és Öntőipari Technikumban tanított évtizedeken keresztül. Időközben látását elveszítette, mára a lakáson belül is járókerettel közlekedik. Elhatározta, hogy megtanulja a Facebook közösségi oldal használatát a Jaws for Windows nevű képernyő olvasó szoftver használatával, hogy a volt diákjaival tudjon kapcsolatot tartani.

Foglalkozásainkat heti rendszerességgel a Skype internetes telefonos alkalmazással tartjuk.


Hobbyrádió - Műsorvezetés (jelenleg szüneteltetem)

 

A Hobby Rádió interneten:

Hobby Rádió

24 órában sugározza kulturális és szociális ügyekkel foglalkozó műsorát. 1997. óta üzemelő rádiót Laczkó Gyula (Gyurma) hozta létre…

2008. májusa óta a Net-média Alapítvány hivatalos rádiójaként hallható.

Műsoraiban kiemelt helyen szerepelnek kulturális, színházi hírek, ill. olyan zenei felvételek sugárzása, melyek más rádiókban ritkán, vagy egyáltalán nem hallhatóak.

Kulturális tevékenységük mellett fontosnak tartják a szociálisan hátrányos helyzetű emberek bemutatását és foglalkoztatását is, önkéntes munkatársaik nagy része látás- és mozgássérült.

Netmédia tanfolyam, korábbi műsoraim

2011 és 2012 között egy 4 hónapos tanfolyamot szervezett a Netmédia alapitvvány, mely a Hobbyrádiót működteti. Média tanfolyamos oklevelem A képzés során megismerkedtünk a különféle hangszerkesztő programokkal Adobe (Audition, Sound Forge) Illetve a SAM Broadcaster adásvezérlővel. Keddenként 8 és 9 óra között volt hallható a műsorom, melyet 20 és 21 között megismételtek.

Vissza a főoldalra

Vissza a lap tetejére